צניעות-ההבדל בינו בינה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 30/06/04 16:37 יא בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני מרגישה שכל הזמן רבנים מדברים על כמה שאישה צריכה להצניע את עצמה כי היא מושכת - שיער,גוף ולא ללכת עם בגדים צבעוניים מידי ואני חושבת שיש איזו הנחה שגויה שנשים אינן חשות משיכה לגברים.

האם גברים לא צריכים לחשוש מכך שהם מושכים נשים? גבר שלובש חולצה t - שירט לא רחבה מאוד ניתן לראות את מבנה גופו וזה מושך.

למה שגברים לא יכסו את שיערם כמו נשים?

יש בכך התנשאות כלפי הנשים כאילו הן אינן חשות משיכה וגברים כן ולכן אנחנו צריכות לדאוג לצניעות,ומה עם הגבר?

אשמח לתשובה כי אני מאוד מוטרדת מנושא זה!

ברכת יום טוב.

תשובה

שלום וברכה
יש הלכות צניעות רבות הנוגעות לגברים גם כשהם בינם לבין עצמם, אדם צריך תמיד להרגיש שהקב"ה נמצא בכל מקום.
בודאי זה נכון שישנם גברים נאים ואף הדבר מופיע פעמים רבות במקרא, כגון לגבי יוסף הצדיק שאשת פוטיפר ניסתה לפתותו, המדרש גם מדבר על ברכתו של יעקב ליוסף "בנות צעדו עלי שור", שבנות מצרים צעדו על החומה כדי לחזות ביופיו של יוסף.
גם בתלמוד אנו שומעים ר' יוחנן שהיה יפה ביותר ושיכנע את ריש לקיש להתגייר.
מאידך ישנו הבדל מהותי בין האיש והאשה, שאצל האשה בשונה מהאיש, המבנה בפנימי והריגשי גורם לכך שהשפעתה מגירויים חיצוניים יותר איטית והדרגתית והתעוררות מינית יותר תלויה ברגש ופחות בצד החיצוני.
על פי הפסוק בשיר השירים "כי קולך ערב ומראך נאוה" למדו חז"ל את ההשפעה הרבה של קול ומראה האשה על האיש.
גם המציאות מלמדת כי יש לאשה נטיה טבעית להחצין את מראיה, נטיה שאיתה עליה להתמודד ע"י הצניעות, והראיה לדבר, כרב עורך חופות אני נתקל לא אחת בכלה (כמובן שאינה שומרת מצוות) ש"חשוב" לה להופיע בצורה מסויימת ואפילו הבקשה להתכסות מעט בחופה נתקלת בלא מעט התנגדות, מעולם לא נתקלתי בחתן שביקש להחשף...
בברכה