צמיד ברגל האם מותר?

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/06/01 12:27 ז בתמוז התשסא

שאלה

שלום!

דנו עם המורה בכיתה ועם הרב שלנו אך לא קבלנו תשובה ברורוה לשאלה: האם מותר ללגכת עם צמיד ברגל? רציתי לקבל תשובה ברורה בעניין. חברותי אומרות שזה גורם לאנשים מסוימים להסתכל לי על הרגל מה שלא בסדר < ועם זה אני מסכימה> האם זה הסיבה שאסור ללכת עם צמיד? מצפה לתשובה ותודה מראש אירית ו.

תשובה

ב"ה

אירית,
שלום רב!

אכן, אינני מוצא איסור ללכת עם צמיד על הרגל. השאלה הגדולה היא מה זה בא לבטא?
מאיזה תרבות אנו שואפים את מקורות ההשראה שלנו ואיך אנו מתייחסים למושג: "אופנה"?
נראה לי שהבעיה היא בעובדה שתרבות זרה מכוונת את חיינו ולא באיסורים ההלכתיים.
עלינו להקפיד על עיצוב חיים שתרבות יהודית שורשית מעצבת אותם. לכשנצליח לפתח חיים יהודיים שלמים, נגלה ששאלה זו לא באה ממקורות האמונה הטהורה והזכה.

בברכה נאמנה,

שי