ציצית

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 18/12/03 04:00 כג בכסלו התשסד

שאלה

שלום..

יש לי אח שהוא בגילי..(אנחנו תאומים)

פעם הוא היה הולך עם ציצית...

אבל בשלב מסויום הוא הפסיק...

כי החברים שלו לא ממש הולכים עם ציצית..

ואם יש לו חברים שהולכים עם ציצית הוא לא ממש מסתובב איתם..

ואני חושבת שלאט לאט הוא מדרדר עם הדת..

מה אני יכולה לעשות כדי להסביר לו הענין של מצוות ציצית כדי שימשיך ללכת איתה...

בתודה אם תוכל לעזור לי...

תשובה

לשואלת
השלום והברכה
ניכרת מאוד דאגתך מאוד לאחיך, ואכן מצער המצב שאת מתארת.
עם זאת נראה לי שהבעיה כאן אינה הציצית אלא זהו רק סממן חיצוני לתהליך פנימי שעובר עליו, ולכן הכיוון צריך להיות כולל יותר. קשה לתת "מתכון" מדויק, לבטח ללא היכרות מעמיקה של המקרה הזה ,אך באופן כללי אולי ניתן לומר שחיזוק הקשר, ריבוי אהבה ודאגת אמת יכולים בטווח הארוך להניב פרי חיובי ולהשיב את אחיך לעולם מלא של אמונה וקיום מצוות

שאי ברכה
אלישע פיקסלר.