ציצית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 29/09/02 08:45 כג בתשרי התשסג

שאלה

לרב שלום!

בשביל מה לובשים ציצית? כדי להזכיר משהו?

ובשביל מה יש ארבעה קשרים וגם עטיפות?

האם לבישת הציצית היא חובה כל היום או שרק אם יש עליך בגד עם ארבע כנפות אז צריך ציצית?

נ.ב. ישר כח על עבודתך באתר.

תשובה

שלום רב לך,

א. מצוות ציצית היא מצווה כמו כל תרי"ג מצוות ועושים אותה בגלל שהקב"ה ציווה.

ב. כתוב בתורה על מצוות ציצית: "למען תזכרו ועשיתם את כל מצוותי".

ג. מצוות ציצית איננה חובה כמו תפילין וכך נכתב בשו"ע סימן כ"ד: אם אין אדם לובש טלית בת ארבע כנפות אינו חייב בציצית. וטוב ונכוןלהיות כל אדם היר ללבוש טלית קטן כל היום כדי שיזכור המצווה בכל רגע. ועל כן יש בו חמשה קשרים כנגד חמישה חומשי תורה. וארבע כנפים, שבכל צד שיפנה - יזכור.
ונכון ללבשו על המלבושים. לפחות יזהר שיהיה לבוש ציצית בשעת התפילה (וק"ש.).

בברכת הצלחה,
צבי קוסטינר