ציורים על קירות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 17/12/05 18:39 טז בכסלו התשסו

שאלה

שלום רב!

העלתי בבית את הרעיון של לצייר על הקירות בחדר שלי(שדונים ופיות, כמובן, הכל צנוע ואני לא מאמינה בהם) ואבי אמר שיכולה להיות עם זה בעיה הלכתית, שהוא לא בטוח שזה מתאים לרוח הדת וכו וכו'..אז כדאי שאשאל רב.

אז.. האם מותר לצייר על קירות החדר?

תודה רבה,

חן.

תשובה

שלום חן,

אין בעיה הלכתית לצייר שדונים, פיות או שאר יצורים דימיוניים כשזה לשם קישוט בלבד ולא לעבודה זרה וכדו'. אולם ייתכן שלדעת אביך זה לא מתאים לאוירה הרוחנית של ביתכם ומשפחתכם, או לדרך החינוכית שלו.

לכן, אם זה לא מפריע לו- אין איסור בדבר, אך אם הוא מתנגד, כמובן שיש לשמוע בקולו.

כל טוב,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון