צומות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/10/05 20:54 כו בתשרי התשסו

שאלה

שבוע טוב

אודה לכם מאד אם תשיבו לשאלתי עד 12 בלילה

מהם ארבעת ימי הצום החשובים ביותר?

בתודה מראש איל

תשובה

איל שלום ושבוע טוב.
הצום החמור ביותר הוא יום כיפור. צום זה הוא מן התורה. הצום מתחיל מהלילה ויש בו חמישה איסורים: אכילה ושתיה, רחיצה, סיכה (למרוח כל מיני משחות ושמנים), נעילת הסנדל (כולל כל מיני נעליים מעור), ותשמיש המיטה. מלבד זה אסור לעשות בו מלאכה כמו בשבת.
אחריו בא צום תשעה באב. גם צום זה מתחיל מהלילה שלפניו, ואסורים בו כל הדברים שמניתי לעיל לגבי יום כיפור (חוץ מעשיית מלאכה). ההבדל הוא שאיסורו אינו מהתורה אלא מדברי חכמים ולכן מקלים יותר בחולים וכדו'.
אחריו באים שאר הצומות - עשרה בטבת, שבעה עשר בתמוז וצום גדליה וכן תענית אסתר, שהם מתחילים רק מהבוקר ואסור בהם רק אכילה ושתיה.
בברכה
אפי קיציס