צום ביום- הכיפורים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 13/09/02 11:40 ז בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

אדם שעבר צינתור לפני כחודשיים ומטופל בכדורים, האם עליו לצום, וכיצד( מינון שיעורים וכדו').

בברכת גמר חתימה טובה

יעל

תשובה

שלום יעל
יש לקבל חוות דעת ריפואית.יש וכל החובה היא בליעת כדורים,ואז אפשר לבלוע את הכדור ללא מים.אם הרופא אומר שהצום עלול להביא את החולה לחשש סכנה,מאכילים אותו כרגיל או לשיעורין כדלקמן.
אם החולה אומר שצריך לאכול-מאכילים אותו אפילו מאה רופאים אומרים שלא צריך,כיוון שלב יודע מרת נפשו.אם הרופא אומר שצריך לאכול והחולה אומר שלא צריך-מאכילים אותו.אם החולה מסופק אם צריך והרופא אומר לא צריך-לא מאכילים אותו.
אם רופא אחד אומר צריך ואחד אומר אינו צריך-מאכילים אותו.
רבות הן ההלכות בדעות הרופאים,מה שחשוב לדעת שאין לשאול רופאים המזלזלים ביום כיפור.אך מותר לשאול רופא שאינו צם אך שומר על שמו הטוב ולא יכשיל את החולה.
אם צריך לאכול לשיעורין יאכל 30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.
בברכת גמר חתימה טובה
שמואל זעפרני