צדקה

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 26/04/05 01:34 יז בניסן התשסה

שאלה

רציתי לדעת אם תרומה למועצת ישע או לגוש קטיף נחשבת כצדקה לצורך מעשר

ואם כבר יש לי קופת צדקה אם אני יכול לתרום להם ממנה

תודה וחג שמח

תשובה

נהגו לתת מעשר כספים מן ההכנסות של כל אדם. מעשר כספים נותנים לא רק לצדקה לעניים אלא לכל צורך מצווה, וכמובן שמאבק למען ארץ ישראל וישיבתנו בה הוא צורך מצווה. רצוי לתרום לגוף שאתה מזדהה עם דרכי פעולתו ואתה חושב שבאמת דרכים אלו יקדמו את יישוב ארץ ישראל או את הערכים שבשמם אנו נאבקים.

ראוי להשתדל לתת לפחות שליש מהמעשר לצדקה לעניים ולחולים ממש.

אם יש לך כבר קופת צדקה, עליך לבדוק למה נועדה. אם שמו בה כסף למטרה מוגדרת, יש להשתמש בכסף למטרה זו. אך אם השתמשו בקופה בלי להגדיר את מטרת איסוף הצדקה, ניתן לתת את הצדקה לכל מטרה של דבר מצווה.
כל טוב!