צבע אדום

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 18/12/03 10:13 כג בכסלו התשסד

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

רציתי לשאול,האם יש בעיה בצבע אדום?

ואם כן,למה?(בלבוש...)

עד כמה אדום מותר או אסור...

ומה עם גווני אדום??

תודה רבה!

תשובה

לכנרת

השלום והברכה
התשובה לשאלתך אודות לבישת בגד בצבע אדום נחלקת לתשובה פרטית ולהבהרה כללית עקרונית
אכן מופיע בשו"ע ובעוד פוסקים לא ללבוש בגד אדום משום שזהו מנהג גויים ללכת בצבע כזה ועוד שהוא צבע רועש, בולט ומושך תשומת לב יתירה ולכן אין זו דרך צניעות. אך כבר העירו חלק מגדולי הפוסקים שכיום אין דרך הגויים ללכת דווקא בצבע אדום, על שלל גווניו, ולכן מותר הדבר בימינו.
אך הנימוק השני הכללי יותר שייך באופן עקרוני לאו דווקא לגבי צבע אדום ולאו דווקא לגבי כל צבע שהוא של הבגד אלא גם לגבי היבטים אחרים והוא שלא יהא עשוי באופן המושך תשומת לב מיוחדת . מידתה של הצניעות לעסוק בעיקר, בפנימיות , בתוך, ולא בחיצון , בשטחי. וזה נכון לא רק לגבי בגד אלא גם לגודל הבית, לסוג ושנת המכונית וכדומה. כיון שאנו נמצאים בערב חנוכה ראוי להזכיר שזהו אחד ההבדלים בין תרבות יון שטיפחה את היופי החיצוני כערך בפני עצמו מול תורתנו המדגישה את הפנימיות ואילו החיצוניות משמשת רק ככלי המבטא פנימיות זו.
לסיכום למדנו שיש לבחור בגדים המכבדים את האדם, ולא כאלה המסיטים את תשומת הלב להיבטיו החיצוניים של האדם.
שאי ברכה
אלישע פיקסלר