צבא

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 02/01/05 17:44 כא בטבת התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בשבת האחרונה בסביבות 7 בבוקר השאיר המפקד של אחי בצבא הודעה שהוא צריך לחזור מידית לצבא ויוצא אוטובוס של צה"ל מהתחנה המרכזית בשעה שמונה בבוקר, כלומר לאחר שעה.

לאחי לא הייתה אפשרות להגיע לתחנה כי אין מוניות ואוטובוסים בשבת.

בלית ברירה אמא שלי הסיעה אותו לתחנה האם זה היה נכון לעכשות כך? אם לא מדוע?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני לא נכנס כרגע לפקודה שקיבל אני מניח שמדובר בפקוח נפש ולכן הוא היה צריך להגיע להסעה. במקרה כזה היה עליו לקחת את הרכב בעצמו לתחנה המרכזית ולהשאירו שם. לא היה כל צורך שאמא תנהג, וכמובן שהיינו מונעים את חזרתה במידה והיא חזרה ברכב.

בברכה
מאיר