שאלה
אני יודעת שאני לא הראשונה ששואלת את השאלה הזאת. אבל בפעמים קודמות ששאלתי אמרו לי שיש לי עוד זמן ושאין צורך להיכנס לזה עדיין, אבל עכשיו כבר הגיע הזמן וכבר הלכתי לצו ראשון אני עדיין לא יודעת מה לעשות. אני באמת רוצה להתגייס לצבא אבל אני מפחדת מהאווירה ששם ומכל מה שאומרים לי על זה. אני אפילו לא יודעת אם יש בשבילי מקומות טובים שיתאימו לי גם מבחינת מה שאני רוצה לעשות בצבא וגם מבחינה יותר דתית. אין לי מושג מה יש לצבא להציע לי ואולי יש משהו בשירות לאומי שדמה יותר לצבא ויתאים לי? אני ממש לא יודעת מה לעשות ואני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי. בתי.
תשובה
שלום רב,
א. ראשית כל את צריכה לחשוב כיצד את מעוניינת למדינה (לא ברור משאלתך אם זה בתחום ההדרכה, חינוך, ת"ש וכדו').
ב. רובם המוחלט של הרבנים אוסרים שירות צבאי לבנות מכמה טעמים, שהעיקריים שביניהם: "דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אישה לעשות מלחמה", ואין זה משנה היכן משרתים ואין זה משנה אם מדובר בבת דתית או חילונית.בנוסף לכך, שמירת צניעות הבת קשה מאד מאד בצבא (ואפילו אם אין חשש להדרדרות רוחנית).
ג. על כן, אני ממליץ בחום על תרומה למדינה בנתיב השירות הלאומי. על מנת לברר נתונים מדוייקים מאד כדאי לפנות ל"אגודה להתנדבות" (יש להם גם אתר באינטרנט http://www.sherut-leumi.co.il/home.aspx)
אני מאמין שתוכלי למצוא שם את הדרך לשרת באופן שיתאים לך.
בהצלחה רבה וכל טוב
אבינח ברנר
צוות ישיבת הר ברכה
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם