פרפרים חומים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 21/08/06 12:25 כז באב התשסו

שאלה

יש לי בעיה שמטרידה אותי דיי הרבה זמן... יש לי פרפר חום וגדול שמסתובב אצלי בחדר כבר חודש, ואני דיי מפחדת מחרקים... אתה בטח לא מבין למה פניתי אלייך, אז ככה: הייתי ממזמן כבר הורגת את הפרפר הזה ואם אני לא אצליח להוציא אותו מהחדר שלי סביר להניח שאני אהרוג אותו, אבל מישהי אמרה לי פעם שאסור להרוג פרפרים חומים, כי לפעמים הפרפרים החומים זה הנשמות של אנשים שנפתרו אבל לא סיימו את התפקיד שלהם בעולם, ואלוקים החזיר אותם לעולם בצורת פרפרים חומים כדי שיתקנו את מעשיהם... אולי זה נשמע טיפשי, אבל יש מצב שזה נכון? ואם זה נכון, אולי זו הסיבה שהפרפר הזה לא יוצא לי מהחדר במשך חודש שלם?! אולי זו איזו נשמה שרוצה להישאר לידי? אני מצטערת אם השאלה טיפשית, אבל אני באמת רוצה לדעת... אם זה יעזור יש לציין שאני דתייה ואני לובשת חצאיות. תודה מראש.

תשובה

שלום
אין ממש בדברים שאמרו לך . אנו לא חיים על סמך דברים כאלה וההלכה לא אוסרת את סילוק הפרפר שגורם לך צער ובכלל כדאי לבסס את האמונה על לימוד מסודר עם מורים יראי שמים ובעלי מידות וממילא יתבררו כל מיני ספקות ולא תחששי לגלגולים כאלה או אחרים

בברכה
אלישע פיקסלר