פרו ורבו

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/12/05 15:11 יז בכסלו התשסו

שאלה

שלום,

בעלי ואני החלטנן השעה טובה להביא ילד לעולם, ברצוני לדעת האם יש לנטול ידיים או לברך ברכה מיוחדת לפני העשיה, כמו" אשמח לקבל עצות או הלכות נוספות

תודה רבה

תשובה

שלום לך,
הנה מה טוב ומה נעים, אשריכם שיש בידכם להוסיף ולבנות את בית ישראל.
ראי, בהלכה, חשוב מאד להכיר את ההבדל בין מה שהוא "מעיקר הדין" לבין מה שהוא "לפנים משורת הדין" או "מידת חסידות".
מעיקר הדין הדברים שצריכים להקפיד עליהם בשעת המעשה, שהתשמיש יהיה בלילה, שהחדר יהיה חשוך ושלא יהיו ספרי קודש בחדר. אין צורך לטול ידיים ואין צורך לברך כל ברכה שהיא. (איני מזכיר כאן עניני טבילה וטהרה)
אך יש הנוהגים מנהג חסידות ליטול ידיהם קודם התשמיש כדי לעשותו בקדושה ובטהרה.
כתוב בתורה (ויקרא פרק יט פסוק ב) "קדושים תהיו כי קדוש אני ה' אלוקיכם". וקדושים תהיו על ידי שתהיו פרושים מן העריות. ולא רק מן העריות האסורות אלא גם במותרות. לא נתנה תורה לבעל תאווה מקום להיות שטוף בזימה ולהיות נבל ברשות התורה. (פירוש הרמב"ן שם)
וכתוב בספרים שכפי שמתקדש האדם קודם התשמיש כך יהיו בניו מסוגלים לאמונה ועבודת ה'.
וראשית לכל מדרגות הקדושה, שיהיו איש ואשתו משמחים אחד את השני, ודואגים להנאתם ולאושרם.
ולהוסיף קדושה יש הנוהגים ללמוד דברי רבותינו: "אגרת הקודש" לרמב"ן, או רמב"ם בהלכות דעות וכדו'.
לבקשתך, אני מביא כאן תפילה לאשה לאומרה לפני התשמיש, שמובאת בספר דרכי טהרה:
"יהי רצון מלפניך שתשרה שכינתך ביני ובין בעלי ותיחד עלינו שמך הקדוש ותכניס בלבבנו רוח טהרה וקדושה, ותרחיק ממנו כל מחשבות והרהורים רעים ותתן לנו נפש זכה וברה ביני ובין בעלי ולא ניתן עינינו אנחנו שנינו בשום אדם בעולם.
ויהי רצון מלפניך האלוקים שיהיה זיווגנו עולה יפה זיווג הגון, של יראת שמים ויראת חטא, זיווג של בנים הגונים צדיקים תמימים וישרים, זיווג של זרע של קיימא, זיווג של ברכה, כדבר שנאמר ה' זכרנו יברך יברך את בית ישראל" אמן
כל טוב, והרבה ברכה
מקורות: דרכי טהרה פרק כ'
צוות המשיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL
KARNEI_SHOMRON@INTERMAIL.CO.IL