פסוק בשרותים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 01/01/06 17:11 א בטבת התשסו

שאלה

שלום רב,

קנו לי השבוע טבעת ועליה חרוט פסוק :"קומי אורי כי בא אורך וכבוד ה' עלייך נגלה" והשאלה שלי היא האם מותר לי להכנס עם הטבעת לכל מקום כמו למשל שירותיים??

תודה מקווה שתענו לי מהר זה דחוף!

וסליחה על השאלה

תשובה

בס"ד

שלום רב

לכתחילה לא נראה לי שיש בעיה וזאת משתי סיבות.

א. לא כתוב שם המפורש
ב. לא קיים פסוק כזה , אמנם יש פסוק דומה בישעיהו פרק ס´ פס´ א´ אך שם כתוב "קומי אורי כי בא אורך וכבוד ה´ עליך זרח" [זרח ולא נגלה]
ג. בכל מקרה גם אם יש פסוק על הטבעת ניתן לכסות אותה בשעת הדחק בכיסוי אחד כגון נייר ואז להיכנס.
בכל מקרה לא מומלץ לחרוט פסוקים על טבעות כי זה יוצר מספר בעיות שונות.

במקרה שלך העניין זקוק לעיון מחודש כיוון שגם חלקי פסוקים אסור להכניס לשרותים לכן לעת עתה תכסי אותה . כל כיסוי אפילו נייר
בברכה
יזהר אשור
צוות ישיבת הר ברכה