פמוטים של אמא

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 15/02/11 18:32 יא באדר א'

שאלה

מאז נישואי הדלקתי 2 נרות לשבת.

אחרי שאבי נפטר לקחתי אלי את פמוטיה של אמי אך שם יש 5 נרות.איני יודעת למי אמי הדליקה 5 נרות.הייתי מעוניינת להדליק נרות שבת בפמוטים אלו אך איני יודעת איך הברכות. האם להמשיך ולברך כרגיל או שיש שינוי.

תודה

חגית.

תשובה

שלום חגית,

אם הבנתי את שאלתך - הברכה "להדליק נר של שבת" איננה משתנה לפי מספר הנרות.
ועוד - יש בהחלט עניין להדליק פמוטים של אמך - גם בשבילך וגם בשביל המשפחה. אך גם אם הנרות כולם מחוברים לבסיס אחד, זה איננו מחייב אותך להדליק את כולם.
בברכה, דוב ברקוביץ