פירוש המשפט "דוד מלך ישראל חי וקיים"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/11/01 10:33 יט בחשון התשסב

שאלה

מה פירוש המשפט "דוד מלך ישראל חי וקיים"?

תודה

תשובה

שלום לך,
בעניין פרוש המושג "דוד מלך ישראל חי וקיים":
דוד מלך ישראל הוא לא רק דמות היסטורית שחייתה בעבר, אלא הוא ביטוי לאישיות עליונה בעלת נפש כללית, המבטאת את האומה כולה בכל שלמותה וכללותה. עניינה של אותה אישיות, יעודה ההיסטורי, היא להקים את כסא ד' בעולם, דהיינו ההתגלות של עם ישראל כממלכת כוהנים וגוי קדוש, עם שמגלה בחייו את האמונה בקב"ה כמנהיג המציאות אל יעודה המוסרי.
ממילא אולי ניתן לאמר – לפי זה – שהמושג "דוד מלך ישראל חי וקיים" הוא ביטוי לכך שהשאיפה הזו בוערת בתוככי האומה כל הזמן ולא כבתה למרות כל הצרות של הגלות וכל מה שעבר עלינו.
ויתכן לאמר עוד פרוש: שהפוטנציאל של אישיות כללית כזו שנושאת בליבה את חפץ ההתגלות של מלכות ישראל, זה דבר שקיים בישראל בכל דור ודור.

בברכה
אלי , חברים מקשיבים