פינוי חללים בשבת-המשך

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 16/12/02 19:32 יא בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב,שלום!

א. תודה רבה על תשובתך לשאלתי.

ב.רצינו להוסיף עוד לשאלתנו ברשותך,

רצינו לדעת מהו ההיתר לפנות גופות בשבת במקרה של פיגוע {ח"ו} הרי פינוי גופות לכתחילה אסור{משום טלטול} ומה הבסיס ההלכתי לכך?

למדנו כי במקרים מסוימים מותר לעבור על איסורי דרבנן בשביל שלא לפגוע בכבוד הבריות וכו.. ורציתי לשאול האם ישנם מקרים בהם מותר לעבור על איסורי דאורייתא [כמו פינוי ע"י רכב}? ומהם המקורות לכך?

תודה רבה מראש.

ושנשמע תמיד רק בשורות טובות!אמן!

תשובה

שלום רב לשואל!

יהי רצון שהשאלות יהיו להלכה ולא למעשה ולא נדע צער לא בחול ולא בשבת.
ההיתר לפינוי הגופות הוא מכמה טעמים. בעיקר ענין של "מוראל" ואוירת מלחמה ופחד.
אינני רוצה לחשוב על כך איך נראה חדר אוכל שנהרגו בו ארבעה קדושי עליון הי"ד בערב שבת קודש בישיבה בעתניאל, אילו היו משאירים את הגופות כל השבת.
לכן מטלטלים ע"י דבר היתר שמניחים על הגופה.
ואנחנו מורים שלא לחלל שבת בנסיעה וכדומה.
לגבי הסעת גופה – הנה יש פתרונות של נהג נכרי.
וכן נערכים בזק"א לדבר זה, ועל כל פנים יש תדריך מפורט שהוצאנו בדבר זה כפי ששלחתי למתנדבי זק"א.
וה' יתברך יעזרנו שלא נזדקק לכך כלל ועיקר אמן.
לא בימות החול ולא בשבתות.
ונזכה לראות מהרה בביאת משיח צדקנו.