פורים בי-ם

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 09/03/06 10:06 ט באדר התשסו

שאלה

אם אני גר בירושלים אבל רוצה להיות בחג בעיר לא מוקפת חומה.

מה עושים מהם ההלכות?

תשובה

לשואל שלום.
גם אם אתה ירושלמי אך בפורים אתה נמצא במקום שאינו מוקף חומה חלים עליך כל דיני פורים (קריאת מגילה וסעודה) בי"ד. ואין אתה חייב לחזור לירושלים למחרת ולעשות פורים גם שם.
הכלל הוא - אם אתה מתכנן לשהות בעלות השחר של יום י"ד בעיר שאינה מוקפת חומה אז תהיה מחויב כבר מליל י"ד בכל דיני פורים. ואם כוונתך לשהות בירושלים או בכל עיר מוקפת חומה בעלות השחר של יום ט"ו תהיה מחויב בכל דיני פורים כבר בליל ט"ו.

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il