פומביות הדיון בבתי דין

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 14/05/06 22:48 טז באייר התשסו

שאלה

לרב שלום,

ברצוני לדעת האם יש הלכה בדבר פומביות הדיון בבתי הדין או לחילופין מצב של "דיון בדלתיים סגורות" מבחינה הלכתית? כפי שיש בקטינים ובחומר מסווג בביהמ"ש.

אשמח ללמוד ולדעת מקורות לדבר אם ישנם.

במידה ולא - כיצד ראוי/רצוי לנהוג?

תודה רבה,

אביטל

תשובה

בהלכה מופיע מקרה אחד שבו ניתן להוציא את "הצופים" במשפט. כאשר בעל הדין חושש שהם יעזרו לחברו בטענות ויבלבלו אותו (סימן י"ז סעיף ד בחושן משפט) אבל שאר הדיונים נעשים בדלתיים פתוחות. ישנה תקנת הדיון של הרבנות הראשית משנת תש"כ שעיניין אישות ידונו בדלתיים סגורות. בפועל בית דין רבני דן תמיד בדלתיים סגורות.
הרב בראלי