פדיון הבן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 17:50 ב בשבט התשסו

שאלה

כבוד הרב(נים)שלום!

לפני כשנה ילדתי את בני בכורי ביום חמישי י"ט בכסלו בלילה (ז"א בכ' בכסלו).

הפדיון היה אמור להיות במוצאי שבת אך דחינו אותו ועשינו ביום ראשון בערב ז"א לאחר 31 יום (אור ליום ה- 32). רק לפני כמה שבועות שמתי לב לכך כשקראתי שוב על פדיון הבן והבנתי שייתכן וטעינו ואת הפדיון עשינו באיחור של יום.

אני לא יודעת מה לעשות, אני מוטרדת ולחוצה מאד מהענין. האם לא קיימנו את המצוה כראוי? מה לעשות? בבקשה תעזרו לי....

תשובה

הגמרא אומרת שמי שלא נפדה ע"י הוריו פודה את עצמו מכאן מובן שהמצווה היא בשלושים יום, אבל בדיעבד אם לא נפדה בזמנו גם פדיון באיחור תופס לכל דבר ועניין.
על כן, אין להילחץ ובינכם פדוי כדת וכדין.
תזכו לגדלו לתורה ולמעשים טובים.

כל טוב