פדיון הבן

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 25/01/06 08:52 כה בטבת התשסו

שאלה

שלום רב

לפני כשלושה חודשים עברתי לצערי הפלה טבעית בשבוע השמיני להריון, בו לא ניתן היה לדעת את מין העובר. כיום ב"ה אני שוב בהריון, וברצוני לדעת באם העובר הוא בן, האם אוכל לערוך פדיון הבן.

תודה

ליאורה

תשובה

שלום רב,

באופן כללי בשאלה רגישה כזו כדאי מאד לגשת לרב, משום שהיא תלויה במצב העובר בשעת ההפלה.
במידה ובעובר לא ניכר ריקום איברים הבן שייוולד ייחשב בכור - וצריך לפדות אותו בברכה.
אם יש ריקום איברים - פודים בלי ברכה.וכן במצב שלא ידוע מה מצב העובר.
למעשה, צריך לגשת למורה הוראה שיבדוק טוב את הפרטים.

בשעה טובה
ובהצלחה

יזהר אשור ואבינח ברנר
צוות ישיבת הר ברכה