פדיון בן לאחר הפלה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 23/12/03 07:39 כח בכסלו התשסד

שאלה

שלום,

לפני כשנה אישתי היתה בהריון, אך הפילה את העובר לאחר 11 שבועות. כיום היא שוב בהריון, ואנחנו מצפים לבן בעוד כחודש. שאלתי היא האם מצוות פדיון הבן הבכור חלה עלי?

תשובה

לגיא
השלום והברכה

בפתח תשובתי אני רוצה להתנצל על העיכוב המסוים במשלוח דברי. הדבר נבע מכיוון ששאלתך הינה שאלת חכם ונזקקתי לעיון ולהתיעצות כדי לגבש את דעתי. בסופו של דבר נועצתי ברב יעקב אריאל רבה של רמת גן.
כיון שכבר עברו 40 יום מתחילת ההריון,הדבר תלוי במצבו של הנפל. לשון ההלכה היא שאם נפל זה "התרקמו אבריו" זאת אומרת כבר ניכרת צורת איברים אזי אין לפדות את הילד הבא שיולד, אך כל עוד אין המצב כזה אזי יש לקיים מצוה חשובה זו ולפדות את הבן הבא שיולד.
במקרה של ספק כגון שאין יודעים מה היה הנפל, יש לפדות את הילד אך ללא ברכה.
אני מוסר לך את מספר הטלפון שלי למקרה ותרמה לשוחח ולברר יותר טוב את פרטי ההלכה בזה: 6099603 – 04749320- 053. יהי רצון שתזכו לעוד זרע של קיימא מאת בורא הנשמות, וישיב ה' לכם כפלים נחת שמחה ואור בהמשך חייכם.
שא ברכה
אלישע פיקסלר