פגם הברית ושמירת העיינים

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/03/09 23:47 א בניסן התשסט

שאלה

שלום רב!

אני רוצה לספר לרב על כמה בעיות שאני פשוט לא מצליח להסתדר איתן.

אני כבר כמה שנים רואה מראות אסורים ופוגם בברית לא מעט, ורק בשנה האחרונה הבנתי עד חמה זה חמור ועד כמה זה אסור.

ניסיתי בכל מיני דרכים להפסיק לעשות את המעשים הללו אבל שום דבר לא מצליח לי, אני שומר בערך שבועיים ואז עוד פעם נופל, ככה כל הזמן.

בזמן האחרון גם התחלתי לגשת לטסטים בנהיגה ואני ממש לא מצליח שם, נכשלתי כבר טסט רביעי, ואני ממש מרגיש שזה רק בגלל החטאים האלו, אבל אני פשוט לא מצליח!!!

אני מנסה לחזור בתשובה, לקרוא ספרים להגיד כל מיני סגולות אבל שום דבר לא מצליח.

כלפי חוץ כולם חושבים שהשתנתי ושאני נהיה צדיק אבל באמת אני ממשיך לחטוא ואני ממש רשע.

כבר התייאשתי מעצמי, הגעתי למצב שאני חושב שאין סיכוי שהקב"ה יסלח לי מתי שהוא.

בבקשה הרב, תעזור לי למצוא את הדרך חזרה לקב"ה.

תודה רבה רבה.

תשובה

ב"ה

יקירי,
שלום וברכה

קשה עלי תחושתך. הקב"ה חפץ בלב האדם, בהשתוקקות שלו להגיע לעולם של טוב, בעדינות המוסרית וביכולת להבחין בין טוב לרע. אשר על כן - אני חש שאתה בכיוון נכון. אתה רגיש ומבקש טוב, אתה מחפש באופן מעמיק דרך לבניית חיים של משמעות.
לא. אתה רחוק מלהיות רשע.

אני גם לא משוכנע שניתן להגיע לנקיות מלאה ללא נפילות. חיים ללא נפילות הן חיי מלאכים. אנו נתקלים כל הזמן במציאות מורכבת שמקשה עלינו לבחור בדרך חיים חד צדדית.

גם החשיפה לעולם בו אנו חיים לא מאפשרת נקיות וטהרה מלאה.

אשר על כן, להתמודדות משקל גדול מההצלחה.
התסכול והכאב הן עצת הייצר, הן אלה שמפריעים לך להתקדם.

אמונה בעצמך ובמידות המיוחדות שלך
אמונה ברצון שלך
אמונה בכיוון הנכון בו אתה מאמין

הן המפתח להצלחה.
לא גזירות, תקנות, בכיות 0 כי אם שמחה ואמונה.

בהצלחה,

רק טוב,

שי