עשיית יוגה/מדיטציה

חדשות כיפה מכון שלזינגר 23/08/04 01:06 ו באלול התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני סובל מהזעת יתר ואני לא יכול לסבול את זה כ"כ, עשיתי מחקר קטן משלי והתברר לי שאחד מן הגורמים לבעיה הזו אפשרי להיות: מתח נפשי,לחץ וכו'...

שאלתי רופאה אחת והיא אמרה לי שכדאי לי לעשות יוגה או מדיציה

חשבתי על זה אבל אני לא יודע מה אומרת ההלכה לגבי הנושא הנ'ל

שאלתי היא האם עפ"י היהדות מותר לעסוק ביוגה/ מדיטציות שונות?

אודה לך אם תחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי

בתודה רבה :-)

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.
להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:
עצם התהליך המרגיע ביוגה או מדיטציה אין בו שום איסור.
אבל, לצערנו, חלק גדול מהמדריכים שיטות אלו משתמשים גם במנטרות ונוהגי פולחן של עבודות אלילים מן המזרח.
אסור לפנות למדריכים כאלו.
כדי שנוכל לנסות לענות אנא העבר אלינו פירוט מלא יותר של האפשרויות העומדות לפניך, כולל שמות כתובות וטלפונים של הגורמים המדריכים מקצועות אלו.

מידע נוסף ומאמרים בנושא ניתן למצוא באתר מכון שלזינגר www.medethics.org.il