''עשה לך רב''- איך למצוא רב?

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 09/07/02 04:39 כט בתמוז התשסב

שאלה

אני בחור שומר מסורת,שנמצא בתהליך התקרבות לדת, ושמעתי שאחד מהדברים היסודיים שכל אדם דתי מחוייב בו הוא "עשה לך רב" שאליו פונים בכל שאלה וברור בענייני יהדות.

אז איך "עושים רב" ולמי פונים ומה הכללים בעניין זה?

תשובה

שלום אבי,
אימרה זו של "עשה לך רב" מובאת באבות(א,ו)בשם יהושע בן פרחיה.והרעיון הוא שאדם יעשה לו רב שממנו ילמד תורה והלכות.
המאירי(שם)כתב "לענין הנהגה מדינית,שישים האדם עליו אחד מן החכמים לאב ולראש להיות נסמך עליו עצתו".דהיינו שהרב משיא עצות ולא רק פוסק הלכות בלבד.
ולפיכך הנך רשאי לבחור בכל רב שימצא חן בעינך ובלבד שלא תחליף את רבותיך.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני