עיכוב טבילה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/12/05 08:05 כא בכסלו התשסו

שאלה

אישתי לא מסתדרת (מרגישה שלא בנח) לטבול ביישובינו, ולכן טובלת בעיר הקרובה.

בד"כ אין בעיה, אאך היא "הכריזה" שאם תצטרך לטבול ביום שישי תדחה זאת למוצאי שבת.

מתוך גישה שאינני אמור לחנך את אישתי אלא להיות חברהּ אני בד"כ לא מתערב בהחלטותיה לגבי עצמה. אך במקרה זה אני מרגיש... מה עושים?

האם מותר הלכתית לאשה לטבול לבדה (מתוך הנחה שזה יכול לפטור את הבעיה הנ"ל)?

תשובה

לשואל הנכבד
שלום רב!
1. ראשית – צניעות היא מידה חשובה ביותר בכל התחומים ובודאי בתחום זה, ועל כן אם מטעמי צניעות אינה טובלת בישוב ומוכנה לטרוח ולנסוע למקום אחר תבא עליה הברכה.
אין שום מקום ללחוץ עליה שתסכים לטבול בישוב. חשוב מאד שאשה תטבול בשמחה ובמקום שנוח לה.
2. טבילה לבדה אינה מומלצת.
3. בלית ברירה ניתן להקל לטבול ביום שישי סמוך לכניסת השבת, בתנאי שכאשר היא חוזרת הביתה אתה לא תהיה בבית. (דורש תאום עם הבלנית במקוה הסמוך).
4. אם היא יכולה לעשות הפסק טהרה לאחר ארבעה ימים, ואין אפשרות לטבול ביום שישי (עיין סעיף 3), שתעשה הפסק לאחר ארבעה ימים ותטבול ביום חמישי בלילה.
5. יש להדגיש שההתרים – 3,4 הם רק בגלל הבעייה של ליל שבת, ואין להשתמש בהם בשום מקרה אחר ללא פסיקת הלכה של מורה הוראה.
בברכה
הרב שלמה לוי
ישיבת אלון שבות