עדכון ההורים באופן טלפוני בשבת לאחר פיגוע

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/12/02 00:51 כה בטבת התשסג

שאלה

בשבת האחרונה הייתי, יחד עם חבריי מישיבת הר-עציון, בביקור בישיבת ההסדר בעותניאל שם אירע הפיגוע המזעזע שגבה ארבעה קורבנות ה' יקום דמם.

אני אישית ישבתי בחדר האוכל, וברוך ה' לא נפגעתי פיזית כלל. מאוחר יותר הורו לנו להתקשר להורים ולעדכן אותם שאנחנו בריאים ושלמים.

שאלתי היא האם אמנם פעלנו כשורה, והאם אמנם יש מקום לטלפן הביתה לאחר אירוע שכזה בכדי להרגיע אותם, גם כשיש סיכוי שהם לא ידעו כלל על האירוע

עד צאת השבת.

תשובה

שלום לשואל

הנני מברך אותך ואת חבריך תחילה בברכת "פודה ומציל" ויהי רצון שהשם יתברך ישלח לכלכם רפואה שלמה אמן.
וינחם את המשפחות השכולות אשר בניהם נפלו ונעקדו בגבורה.
על פי רוב, ישנם הורים רבים ששמעו בשבת על המקרה כגון הורים שגרים בישובי יש"ע בהם יש אנשי בטחון בהאזנה. או הורים שגרים בקרבת אנשים ששמעו רדיו וכדומה.
לכן ההוראה היתה במקומה ואין לכם צורך אפילו לעשות תשובה, כיוון שזה היה פיקוח נפש.
רק זאת אציין שברור שאם היה יכולת – ואולי כך עשיתם – עדיף היה להתקשר מטלפון בזק רגיל ולא מטלפוני מרכזיה ולא טלפונים סלולריים כדי להמנע מהדלקה.
אך אם לא היתה לכם אפשרות אחרת והשתמשתם גם באלו – לא היתה ברירה.
ויהי רצון שלא ישמע שוד ושבר בעם ישראל בכלל אמן.