עגי ל באף

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/06/06 03:34 יח בסיון התשסו

שאלה

שלום לך.

אני בחורה בת 20 כיום ולפני שנתיים עשיתי נזם באף .

הרצון נבע מהנאתי האישית ולא דרך השפעת החברה.

אני עובדת במקום שבו אני הדתייה היחידה ולכן אני מרגישה שאני מייצגת באיזהו אופן בעניהם את הדמות הדתית.

האמת שאף פעם לא חקרתי את הנושא לעומקו, אם הוא מותר או אסור אבל היות ואני נתקלת בהמון בשאלות בנושא ובכדי לא ליצור את הרושם המוטעה

אני מאוד אשמח לדעת את דעת ההלכה בנושא ולהשיב את התשובות הנכונות לשואלים, ולא להגיע למצב שאני אטעה את הציבור.

שמעתי פעם שהנושא שנוי במחלוקת והדבר תלוי בכך שהעגיל לא יוצר תשומת לב מיותרת ולכן אם הדבר מקובל כיום בחברה אז העגיל לא נחשב לחריג בעיני המתבוננים.

אשמח לקבל תשובה גם בשביל הידע האישי שלי.

מקווה שלא התרדתי אותך יותר מידי.

בתודה נראש מרב

תשובה

מרב שלום,
אין איסור בעגיל באף, ובתקופת המקרא הדבר ככל הנראה היה מקובל. גם רבקה אימנו ענדה ככל הנראה נזמי אף אותם קיבלה מעבד אברהם. אכן, בזמננו הדבר פחות מקובל והוא בוודאי עלול למשוך תשומת לב שלעניות דעתי היא מיותרת. יחד עם זאת כיוון שכאמור אין איסור בדבר, זכותך להשאיר אותו ולענות לשואלים אותך שהדבר אינו נוגד שום הלכה מפורשת, ואינו סותר את העובדה שאת מקפידה במצוות.