שאלה
שלום רב, הכרתי בחורה יהודיה ודתייה, שעובדת עם ילדיםעם מוגבלויות לא פשוטות. אך מקום העבודה הוא במנזר ליד ירושלים. מפריע לי עצם המחשבה שהיא נכנסת לתוך מקום שכזה עם כל הסממנים הנוצריים שבו, אולם אני מבין את גירסתה שהכל מסביב לא מעניין אותה אלא הטיפול בילדים מסכנים אלו, מה גם שחלקם יהודים. האם גישתי הפוסלת עבודה זו- היא טעות? האם יש מקום רחב להתיר מקום עבודה כזה?
תודה
תשובה
שלום וברכה!
כידוע ע"פ רוב הפוסקים נוצרות מוגדרת כעבודה זרה לכל דבר ועניין. משום כך עצם הכניסה למקום זה אסורה לגמרי ולא משנה מה אדם חושב או מרגיש. גם עבודה עם ילדים בעלי מוגבלויות לא מתירה כניסה למקום עבודה זרה.
ברם, יש שיטות בראשונים האומרות שנוצרות לא עבודה זרה. כך שיטתם של רבינו תם והמאירי מכיוון שבני נוח לא הוזהרו על השיתוף. אך כידוע הלכה לא כמותם ולכן אינני רואה שום פתח להתיר. אך ניתן ללמד זכות שהבחורה סומכת על שיטות המאירי ורבינו תם. כמו כן יש מקום להתיר במידה והיא באה להציל את נפשות היהודיות ולהוציא אותם משמד ועבודה זרה.
בברכה,
חיים בריסק