ספר שמואל

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 12/02/06 18:27 יד בשבט התשסו

שאלה

מדוע שמואל בפרק כ"א נאלץ לעשות עצמו כמשוגע לפני אכיש? (לא בגלל שהפלישתים מזהים אותו)

תשובה

שלום,

כשדוד נרדף ע"י שאול, הוא חשב למצוא מקלט מדיני אצל אכיש מלך גת. אולם השרים הפלשתים זיהו שהוא דוד גיבור ישראל, שהרג את גלית, ורצו להתנקם בו* לכן דוד עשה את עצמו משוגע, ובעקבות זאת חשב אכיש שאין זה באמת דוד, והניח לו ללכת ללא פגע.

המדרש (מופיע באוצר המדרשים) אומר שדוד שאל את הקב"ה לשם מה נברא השיגעון בעולם, הרי לכאורה אין בו שום תועלת והוא רק גורם ביזיון וצער לבריות? ועל כך ענה לו הקב"ה שיום יבוא ודוד יראה למה נחוץ השיגעון. ואכן כשרצה דוד להתחזות למשוגע, עזר לו הקב"ה, והכניס בו קצת רוח שיגעון אמיתי, כדי שייראה יותר משכנע. וכך הבין דוד שאין שום דבר שנברא לבטלה.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il