ספר מומלץ לבעל תשובה בתחילת דרכו

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/08/09 19:46 ו באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני בחור העושה את צעדיו הראשונים בעולם ההתקרבות לדת, חזרה בתשובה אם תרצה.

ככזה, אני מחפש ומחפש ולא מקבל תשובה החלטית. אינני עובד ויש לי לא מעט זמן ללמוד ואני אכן רוצה ללמוד. אך אני עדיין לא מרגיש בשל לכולל או ישיבה. ברצוני ללמוד בביתי, לבד, בשלב זה.

השאלה שלי היא: איזה ספר עלי לקנות כדי להתחיל בו את הלימוד? יש לציין כי זה יהיה הספר הראשון שאלמד בו וחשוב שיהיה בשפה פשוטה ומובנת.

אני מסתובב ומחפש ספרים, אך לא יודע איזה ספר לקנות. איזה ספר מתאים לאחד שעוזה את צעדיו הראשונים בתשובה.

תשובה

שלום וברכה, ותזכה למצוות.

הספר המומלץ ביותר על ידי הוא מקור חיים השלם של הרב חיים דוד הלוי (5 חלקים). יתרונו הגדול שהוא מביא רקע לכל הלכה ומוסיף דברי אמונה עליה (יש קיצור נפוץ אך איני ממליץ כי אין בו את הרקע להלכות שלגביך הוא העיקר)

אם עיתותך פנויות אולי כדאי לגוון את הלימוד גם :
1. בספר אמונה הקרוב לליבך
2. בספר מוסר - אני ממליץ מסילת ישרים (המהדורה בהוצאת פלדהיים קלה יותר לקריאה בזכות כותרות משנה וביאורים קצרים).
3. משניות עם פירוש קהתי - מומלץ להתחיל מסדר מועד או נזיקין.
4. פרשת שבוע עם אחד המפרשים.

אם זה לא מתאים או מסתדר לך אתה יכול לכתוב אלי שנית
וכן בכל שאלה
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
דוד לוי

אם תרצה ללמוד על יד ביתך כתוב לי היכן אתה גר ואנסה לכוון אותך למקום מתאים גם לשעה או שעתיים בשבוע. (כמובן שפרטיך ישארו חסויים)
יש גם ישיבות המקיימות תוכנית מיוחדת לחודש אלול בלבד