ספרי חול

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/02/06 20:59 כ בשבט התשסו

שאלה

שלום רב!

מישהו הראה לי השבוע בשולחן ערוך שכתוב שאסור לקרוא ספרי חול בכלל.

האם זו פסיקת ההלכה? והאם מדובר בספרים שיש בהם קטעים לא צנועים או גם בספרים "סתמיים"?

תשובה

כיום , רב מוחלט של הפוסקים מתיר לקרוא בספרי חול כמובן כאשר מטרתם טובה , מסייעת לאדם ולא מפגישה אותו עם עולמות זרים לאמונתנו ,הן ברמה המוסרית- השקפתית והן ברמה הצניעותית של תמונות ועולמות שאינם ראויים לעובד ה' .
כמובן שאם יש לאדם זמן מוגבל , ראוי לו שיעסוק בזמן זה בלימדו האמונה והתורה אך בזמנו ה"פנוי" יכול ורשאי הוא לקרוא בהתאם לתנאים שלעיל.