ספירת העומר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/08/16 21:38 ג באב התשעו

שאלה

האם לעתיד לבוא שיבנה בית המקדש, תתבטל אבלות ספירת העומר? תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב.
זה סביר אבל לא כתוב בפירוש.
חז"ל קבעו שלא מתחתנים בספירת העומר בגלל תלמידי רבי עקיבא שמתו באותם ימים. לפי חז,ל תלמידי רבי עקיבא נהרגו כיון שלא נהגו כבוד זה בזה.
בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם. והוא ייבנה בזכות אהבת חינם.
כלומר בניית בית המקדש תהיה גם תיקון לחטא הזה, ולכן סביר שחכמי ישראל ידונו אז גם בביטול מנהגי ספירת העומר.
יש לזכור שימי ספירת העומר במהותם, בזמן שבית המקדש היה קיים היו ימי שמחה והתעלות רוחנית, של הציפייה מחג הפסח לחג שבועות, מיציאתנו ממצרים לזמן מתן תורתנו וכו'.
בברכה
אפי קיציס