ספירת העומר

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 18/04/18 23:50 ג באייר התשעח

שאלה

1-אם בד"כ אני נוהגת לספור ספירת העומר בערב, וערב אחד שכחתי ונזכרתי בבוקר. האם אוכל לומר עם ברכה כרגיל?

2- אם שכחתי יום אחד לומר? אז ביום הבא אני אומרת ללא ברכה?

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית עלי לציין שלפי הרה"ג עובדיה יוסף נשים לא מברכות כלל על ספירת העומר משום שאינן חייבות בה.

לפי הרה"ג מקדכי אליהו אין לנשים לספור על פי הסוד.

לפי האשכנזים מותר לאשה לספור אם רוצה.

1. אדם ששכח לספור בערב ונזכר במהלך היום יספרו בלי ברכה ורק יאמר "היום כך וכך לעומר" ובשאר הלילות ימשיך לספור בברכה.

2.מי ששכח גם בלילה וגם ביום שלמחרת יספור מעתה והלאה ללא ברכה. וטוב לכוון ולשמוע את הברכה משליח הציבור ולצאת ידי חובה על ידו.

בברכה,

אור

צוות ישיבת צפת