סליחות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/08/09 13:49 ו באלול התשסט

שאלה

שלום רב,

אני לא מדברת עם מס' אנשים ואני גם לא מעוניינת לדבר איתם,אבל בגלל יום כיפור אני לא יודעת מה לעשות. אני אפרט לך את הסיכסוכים שהיו לי איתם כדי שתבין יותר על מה אני מדברת.

1. חברה שלי רבה איתי כי סיפרתי משהו אישי לאחותה ולה לא, ובעיקבות זה היא שלחה לי הודעה חריפה שאני לא אתקרב אליה יותר.

אני תמיד הרגשתי שהקשר איתה לא בריא לי וכך גם הוריי חושבים.

2. ידיד שלי התקשר להגיד לי מזל טוב לכבוד יום הולדתי ואמרתי שאני אחזר אליו ושכחתי (זאת לא הפעם הראשונה שאני שוכחת)באמת שלא רציתי לפגוע וניסיתי להסביר לו את זה בצורה הכי יפה שיש והוא החזיר לי הודעה מאוד מאוד חריפה ופוגעת. אני לא מרגישה צורך להתקרב לאנשים כאלה ובטח לא להתחנף אליו.

3.רבתי עם ידיד שלי בגלל שהוא כל פעם אמר דברים רעים על הבן זוג שלי (שהוא הכיר לי )

ובנוסף לזה הוא ניסה להתחיל איתי. ברגע שסיפרתי את זה לבן זוג שלי הידיד לא דיבר איתי יותר.

4. מישהו זרק לי משפט שפגע בי ועקבות זה לא רציתי לדבר איתו.הוא מסוג האנשים שצוחקים על אחרים כל הזמן. לא נעים לי בחברתו (אף פעם לא הייתי קרובה אליו).

אני אשמח אם תוכל לומר לי מה לעשות בכל המקרים האלה.אני יודעת שיום כיפור קרב ובא ואני רוצה לבוא הכי נקייה שאפשר ,אבל אם אני אבקש סליחה בהרגשה שאני לא צריכה לעשות את זה ,זו צביעות!

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,
טוב שאת רוצה לתקן את הדברים וחבל שהמתנת עד עתה.

בראשית דברי צריך להדגיש: אין דבר כזה שיהודי לא מדבר עם יהודי. אנו חייבים לשוחח ולהקדים שלום תמיד לכל אדם ובודאי לכל יהודי ולכן מיד תחזרי לדבר עם כולם, לא משנה מה עשו לך ומי צודק וכד'.

1. היא שלחה הודעה חריפה - תמחקי את ההודעה ותחזירי לסדר היום זו קטנוניות להתייחס בכלל להודעה חריפה.

כמובן שאינך חייבת להיות איתה בקשר חם וקבוע - אבל זה לא קשור להודעה. ניתן להקטין ואפילו לסיים קשר בעדינות וכך צריך לעשות. בינתיים שלחי לה הודעה או עדיף אגרת שנה טובה והתעלמי מהעבר.

2. אינך צריכה להתחנף לאף אחד אבל יש בך מידה לא קטנה של גאווה ואותה עליך לתקן בהקדם. במקום להרגיש 'אשמה על ששכחת את תוקפת את השני.
אם זה קרה ב 3 חודשים אחרונים - שילחי מסרון של שנה טובה ולא יותר. באופן כללי כל קשר עם בנים צריך לסיים בהקדם אבל בצורה מכובדת.

3. נראה שכדאי לצמצם את הקשרים עם בני ואפילו אם יש לך בו זוג לא לדבר עם בנים אחרים לא עליו ולא על אף דבר אחר.

4. תתעלמי ותסלחי לו בליבך בלב שלם. תאמרי פרק תהילים להצלחתו אבל אל תדברי איתו כלל וגם לא עם בנים אחרים.

בברכה דוד לוי