סיכון מחושב??

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/02/06 23:40 כז בשבט התשסו

שאלה

בס"ד,שלום לכבוד הרב!

אני כבן 21,דתי,ירא שמיים.לאחרונה פגשתי בחורה כבת גילי (בסיטואציה צבאית),והיא חילוניה מבית מסורתי ויוצא שאני והיא מדברים לעיתים ומתגלה לי שהיא מתעניינת באמונה...ושואלת מדוע ולמה..כשאני רואה את זה עוברת בי המחשבה שאם היא היתה חוזרת בתשובה אז אולי היה יכול לצאת כאן משהו...שאלתי היא--האם לדחוף אותה ולעזור לה להגיע לסימינרים וכדו' ואז בעז"ה היא תתחזק? או שלא כדאי לקחת את הסיכון שאיפגע מהעניין אם היא תשאר חילוניה בסופו של דבר..

תודה רבה,חזק ואמץ!

תשובה

אנו איננו עושים חשבונות ששייכים לעולמות עליונים ץ אנועושים את המעשה הנכון מנק' מבטנו על המציאות והקב"ה יעשה הטוב בעיניו . אני מחוייב לעשות את המעשה הנכון ולקוות ולאפשר שמעשי ייפול על קרקע פוריה והדברים יילכו ויתרחבו , ב"ה .

המשיכי בקירוב רחוקים שאין מצווה גדולה מזו בדורנו היקר . חזקי ואמצי .