סוגי ציצית

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 18/04/05 11:59 ט בניסן התשסה

שאלה

מה ההבדל בין סוגי הציצית-צמר רשת ןבד?

האם יש עדיפות לאחד מהם?

תשובה

ישנה מחלוקת בין השו"ע לבין הרמ"א לגבי חיוב ציצית מדאורייתא: השו"ע פסק שמן התורה אדם מקיים מצוות ציצית רק בבגד צמר ופשתן, והרמ"א פסק שאף בשאר המינים מקיים את המצווה מן התורה.
למעשה בני כל העדות נוהגים שראוי להחמיר וללבוש בגד צמר, כדי לצאת ידי חובת ציצית מן התורה לכל הדעות.

לגבי בגד רשת קיימות שתי בעיות: ראשית, הוא רשת, שנחלקו אחרונים אם נקרא בגד, ושנית, בגד זה עשוי מנילון, וגם בכך נחלקו אם נקרא בגד.
למעשה ראוי ללבוש ציצית מבגד שלם ולא מרשת. יש מקילים במקרה של צורך גדול, כגון בתקופת השרות הצבאי או בשעת פעילות גופנית נמרצת, אולם ראוי יותר גם בתקופה זו לדאוג לבגד שיצא בו לכל הדעות, ויחד עם זאת יהיה מתאים לדרישות הצבאיות (שצבעו לא יהיה לבן, אם יש בכך צורך, וכדומה).
אם אדם לובש ציצית רשת בתקופת שרות צבאי וכדומה, אין לברך עליה.

בברכה וכל טוב