נס בשמיים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/10/02 22:53 א בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

אם שמעת בחדשות אתמול היה נס גדול בטיסה של ארקיע מאילת לתל אביב, כאשר לפני ההמראה כאשר המטוס עדיין לא עלה לאוויר, התלקח באש המנוע הימני שלו ובנס גדול ניצלנו. הטייס אמר שאם זה היה קורה 20 שניות אחר כך כאשר היינו עולים לגובה של מטר אחד בלבד היה קורה אסון גדול מאוד.

בטיסה הבאה קראתי תהילים עד שהגענו לשדה התעופה .

אני ובעלי היינו בטיסה זו ורציתי לשאול כיצד אני צריכה להודות לקב"ה.

אגב, אולי זה נשמע בדיוני אבל אמא שלי הרגילה אותי להזכיר שמות של צדיקים בשעת נסיעה ואיך שאמרתי רבי שמעון בר יוחאי קרה לנו הנס, מה דעתך על זה.

תשובה

שלום לגברת בעלת הנס.

טוב להודות להשם ולהללו בכל יום ולשבחו ולפארו על ניסיו ונפלאותיו שגמל עמכם ביום שלשום .
ברוך פודה ומציל .
חייב אדם להודות על הטובה אמרו חכמינו ולשם ההודאה נתקנה ברכת הודאה מיוחדת על נס - ברכת הגומל לחייבים טובות .
הלכה ערוכה היא בשולחן ערוך אורח חיים סימן ריט :

" ארבעה צריכים להודות יורדי הים כשעלו ממנה והולכי מדבריות כשיגיעו לישוב ומי שהיה חולה ונתרפא ומי שהיה חבוש בבית האסורים ויצא וסימנך וכל החיים יודוך סלה "חבוש "יסורים "ים "מדבר:
ומה מברך בא"י אמ"ה הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב והשומעים אומרים מי שגמלך כל טוב הוא יגמלך כל טוב סלה:"

על נס כזה ומה גם על הטיסה מברכים הגומל .
תאמרו זאת בבית הכנסת , בעלך בעזרת גברים , ואת בתאום שישמעו אותך , בעזרת נשים .

בנוסף לברכה הנני מציע שתתני צדקה , ותעשי סעודת הודיה לידידים עם דברי תורה להודות להשם .

אשרייך שקראת תהילים , קחי את הספר הקדוש הזה אתך לכל מקום .
סיפור איזכור שמו של רבי שמעון בר יוחאי זיע'א בהחלט מרגש , בעבורו נברא העולם ובזכותו הוא קיים .
זכותו תעמוד לכל ישראל אמן.
כל טוב