נסיעה ליש"ע

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/04/02 15:36 ב באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם מותר לי לנסוע ליש"ע כאשר ידוע לי בברור שההורים שלי היו מתנגדים לזה אילו הם היו יודעים על כך ?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה ו' אייר תשס"ב

לדניאל שלום!

בעבר כבר נשאלו שאלות רבות בנושא מעין זה. בעיקרון לא קיימת מצות כבוד אב ואם או מורא אב ואם בענין הקשור לחייו הפרטיים של הבן או הבת ועל אחת כמה וכמה בענין הקשור בדבר מצוה. רצוי לכתחילה לשמוע את שעתם של ההורים ולהתייחס לעצתם בכובד ראש ובודאי שלא לפגוע בכבודם,אולם אין חובה לקבל את דבריהם. ובמקרה שלך אם אתה נחוש בדעתך לנסוע אולי רצוי שלא תאמר להם על מנת שלא לגרום להם לדאגה .

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת