שאל את הרב

נסיעה לחו

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 08/12/05 12:14 ז בכסלו התשסו

שאלה

שלום.

בחופש הגדול יש לבן דוד שלי בע"ה בר מצווה (הוא גר בחו"ל) והמשפחה שלנו מתכננת לטוס לבר מצווה ובין השאר גם להשאר למספר שבועות לחופשה.

כל הנושא של ארץ ישראל מאוד חשובה לי, ואני לא ממש רוצה ולא חושבת שזה נכון לנסוע לחו"ל סתם לכייף, אולם מצד שני האם זה סותר את מצוות כיבוד הורים? כי ההורים שלי כן רוצים שאני יבוא וזה מאוד חשוב להם.... האם בגלל זה מותר לי לטוס? אפילו שאני מרגישה שזה נוגד את כל העקרונות שאני מאמינה בהם? כי יש מצווה שאומרת שאם הורים אומרים לעבור עברה אסור לשמוע להם,האם גם העניין הזה עומד בקריטריון הזה?

האם עדיף שאני יטוס רק לבר מצווה? או לכל החופשה? או שאני בכלל לא יילך?

תשובה

יציאה לחו"ל אינה עבירה שעליה אסור לשמוע בקול ההורים, משום שיש רבים הסוברים שאינה אלא מידת חסידות.
נראה לי שההשתתפות בחגיגה של בן הדוד יכולה להצדיק את היציאה לחו"ל, בעיקר לאור הפגיעה במשפחה שיכולה להיגרם עקב הימנעות מהשתתפות בשמחה. לאור זה שהיציאה היא מסיבה מוצדקת נראה לי שאת יכולה להתעכב שם ולטייל עם משפחתך, הלכידות המשפחתית והחוויות המשותפות גם בהן יש תועלת.


התשובה ניתנה ע"י הרב ברוך קהת

כתבות נוספות