שאל את הרב

נכשלתי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/06/03 16:01 א בסיון התשסג

שאלה

לכבוד הרה"ג שמואל אליהו,ה' עימך.

אני בחור צעיר,בן 20 ,בן למשפחה מסורתית,משרת

בשירות חובה בחיל האויר.

את חטאי אני מזכיר היום.

לצערי ולבושתי מזה תקופה ארוכה מאוד אני נכשל

בשמירת העיניים וטוהר המחשבה והדברים הגיעו עד כדי פגם הברית בידים ממש רח"ל.

כמאמר רז"ל על אדם שעבר עבירה ושנה בה לצערי הדבר נעשה לי כהיתר ויצרי פשוט כובל אותי בעבירה זו.

לכן מצאתי לנכון לפרוט את חטאי לפניך כבוד הרב ולבקש ממך חבל הצלה עבורי.

כבוד הרב מבקש אני ממך שתורה לי דרך תשובה לשוב לדרך הישר,שתורני דרך בעבודת ה' על מנת שחס וחלילה לא אשוב עוד לעבור על רצונ ה' בדבר זה.

לתשובתו במהרה אצפה.

תשובה

בס"ד

יש פסוק שמתאר את הנפילה ואת דרך העליה שמאוד מזכיר את מה שאתה מתאר בשאלתך.

בספר ישעיה פרק ו (י) הַשְׁמֵן לֵב הָעָם הַזֶּה וְאָזְנָיו הַכְבֵּד וְעֵינָיו הָשַׁע פֶּן יִרְאֶה בְעֵינָיו וּבְאָזְנָיו יִשְׁמָע וּלְבָבוֹ יָבִין וָשָׁב וְרָפָא לוֹ:

הנפילה מתחילה מהלב ואחר כך הנפילה של השמיעה והראיה.

והתיקון מתחיל בעינים ומשם לשמיעה ומשם ללב פנימה.

אין אפשרות לאדם לטפל בליבו אם הוא לא מתחיל מבחוץ מהעינים. מכאן תלמד כי הדרך של התיקון שלך היא דרך העיניים. שמור עליהם. בבסיס שבו אתה נמצא ובעיתונים וברחוב וטלויזיה או במחשב. בכל מקום אפשרי אתה תשתדל לשמור ככל שאתה מסוגל והקב"ה ישלים על ידיך לתקן את השמיעה ואת הלב.

השמיעה היא מה שאדם שומע מאחרים. לכאורה זה לא בשליטתו כמו הראיה כיון שהוא שומע בעל כורחו - אעפ"כ הקב"ה לא מזמן לאדם לשמוע דברים שלא ראויים - אם הוא שומר על מה שבשליטתו.

אחר כך בא הלב. תמצא את עצמך מתפלל ביתר כוונה וביתר רצינות. לא תהיה לך כלל שאיפה למעשים שתארת בשאלתך.

כנגד כל זה צריך למלא את הלב באהבה לדברי תורה. האהבה הזו מלאת את האדם וכשלומדים תורה באהבה - הלב מתמלא באהבה אמיתית שתוביל אותך לאשה האמתית שביחד תבנו בית שתהיה בו שמחה ואהבת אמת.


בהצלחה

כתבות נוספות