נישואין - איך יודעים שזה זה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 15/01/03 13:14 יב בשבט התשסג

שאלה

מה צריך לברר על בן הזוג בכדי לדעת שהוא הזיווג המתאים?

תשובה

שלום לשואלת

הנני מבין שה"בירור" עליו את שואלת הוא הבירור כאשר מציעם לך "שידוך"
ישנם כמה דברים יסודיים שכדאי לשאול לפני שנפגשים.
יש לברר תחילה לגבי האישיות שלו, המדות, ההתנהגות. כי המדות הן מוטבעות. וכאשר יש מדות טובות, זה בסיס מצוין לבית נאמן ושמח.
חשוב לבדוק על המשפחה (וגם אם הוא בעל תשובה והוריו "חילונים" חשוב לדעת איך הם כמשפחה, משפחה ערכית מוסרית וכדומה)
כי אף על פי שהחתן מתחתן עם הכלה, יש גם משפחה וחשוב מאוד הקשר עם בני המשפחה עד כמה שאפשר ולדעת שזו משפחה טובה.
יש בדיקות גנטיות – לבני עדות מסוימות – הדבר מקובל וטוב וראוי לעשות כן כדי להמנע מצער שאפשר היה שלא להכנס אליו.
ולשאול על אופיו ותכונותיו של החתן, יראת שמים ואז הפרטים הללו, עם גילו וגובהו וכדומה מתאימים לך, צאי להפגש.
יהי ה' עמך ובהצלחה רבה רבה.