נידת רווקה

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/07/01 22:52 כז בתמוז התשסא

שאלה

האם רווקות חייבות בעניין הנידה

אם כן ברצוני לשאול מהן ההלכות הנוגעות לעניין?

תשובה

ב"ה,

קרן,
ברכות שמיים מעל!

יש להבחין בין דיני נידה בימינו לבין דיני נידה בזמן שבית המקדש היה קיים. בימינו, - גזרו חכמים שפנויות (=רווקות) לא טובלות ולכן כל הפנויות הן בחזקת נידה. זהו חלק מרכזי באיסורי הנגיעה המוכרים לנו.
בזמן שביהמ"ק היה קיים והיו עולים לרגל בחג או לצורך קורבנות אישיים וכו', היתה משמעות לדיני נידה גם ביחס לפנויות. אבל - כיון שלצערנו בית המקדש חרב ושומם, אין בימנו משמעות לדיני נידה הפנויות וכולן בחזקת נידה עד לנישואיהן, אז לקראת הנישואין הן טובלות בפעם הראשונה.

ולואי ויערה ה' ממרום על כולנו רוח טהרה ויראה.

שי