נידה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 11/02/06 22:05 יג בשבט התשסו

שאלה

שלום לרב, אני נשוי מזה 5 חודשים ולא יכול להתאפק יותר בשמירת הלכות טהרה , אני רוצה אבל קשה לי מאוד, האם יש משהו שיוכל לעזור לי לשמור,קשה לי להבין איך אנשים מצליחם לשמור ,אציין שאני בחור דתי מסורתי

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית מזל טוב לרגל נישואיך יהי רצון שהקב''ה ילווה אתכם בכל דרככם המשותפת.
כמו כן עצם זה שאתה פונה בשאלה בעניין זה אתה מראה שנושא זה חשוב לך ואין אתה מעוניין לזלזל בו אלא רק לפתור את הקושי שיש לך אישית בדבר.
הנושא שהעלית הוא באמת דבר שמבחינה מסוימת קשה לשמור עליו אך מצד שני זה דבר שחשוב מאוד לא רק מבחינה הלכתית אלא גם לקשר הנישואין שלכם:
חז''ל שואלים מדוע נתנה התורה את דיני נידה להרחיק את האשה מבעלה? ותרצה תרוץ מדהים- כדי שכל פעם תהיה בעיניו ככלה הנכנסת לחופה, כלומר כמו כלה שהיא חדשה לחתן שלה והוא משתוקק אליה כך גם כל פעם אחר ימי הטומאה של האשה יש לך געגועים כל כך חזקים לאשתך עד שכאשר היא חוזרת ממקוה הטהרה היא בעיניך כמו ביום החופה.
זהו דבר הנכון מבחינה פסיכולוגית- הרי שהיית קטן- אם אכלת בכל יום שוקולד או ממתק אחר אז לאחר כמה זמן כבר נמאס לך ממנו ורצית דבר אחר. כך גם בענייני יחסי בעל ואשה- אם אשתך תהיה מותרת לך כל הזמן אז יתכן חלילה שבזמן מסויים כבר תמצה את הקשר הזה וחלילה תחפש לעצמך דבר אחר...

כמו כן זהו הזמן האידאלי בו ניתן לפתח קשר אחר בינך לאשתך- בזמן הזה אפשר לפתח את התקשורת המילולית ביניכם, את החום והאהבה ללא הקשר הגופני שבסוף.

חז''ל ידעו שנושא זה הוא קשה ולכן הזהירו על כל מיני דברים שאסור לעשותם כאשר האשה נידה, ועל ידי כך לא מגיעים למצב בו יש התעוררות וגירוי היצר של הבעל- אסור לחבק ולנשק אחד את השני, אסור לגעת אחד בשני, אסור לישן אחד על יד השני אלא להרחיק את המיטות ועוד הרבה סייגים ואיסורים [המופיעים בכל ספר העוסק בנושא טהרת המשפחה] כאשר מקפידים על הלכות אלו אז יש איזשהו ריחוק מסוים בין הבעל ואשתו וכך נמנעת התעוררות המשיכה ההדדית.

כמו כן חשוב לציין שזלזול בנושא של טהרת המשפחה יש בו גם איסור חמור ועונש חמור- אדם הבא על נידה עונשו כרת, כלומר מיתה בגיל מוקדם וחשש גם לחיי הילדים שיהיו לך. אמנם אין המטרה כאן להפחיד אותך אך עליך לדעת שזהו איסור חמור ולא עוד חומרא מדרבנן!

בעיה נוספת שתתכן אם לא שומרים על טהרת המשפחה היא בעיות בריאות שיתכנו עקב התשמיש עצמו בזמן בו גופה של האשה פצוע ומוציא דם.

ישנן כמה דרכים טובות להתמודד עם הקושי שיש לך:
א- תלמד את ההלכות הקשורות לנושא הזה ותדע ממה עליך להזהר וממה לא.
ב- כאשר אשתך מותרת לך אז תקיים איתה מספר פעמים יחסים [מרצונה כמובן] ואז בזמן שאתם אסורים תהיה קצת רווה ולא מתוח כל כך.
ג- תשמור על עצמך שלא להתגרות מכל מיני דברים חיצוניים כגון טלביזיה או עיתונים ואז החשק שלך ישאר "רדום" במקצת לכמה ימים הקרובים.
ד- כמו כן ראוי לכל אדם לעבוד גם קצת על הרצונות שלו ולא להכנע לכל רצון ותאווה שיש לו. הרי אתה מקפיד על כשרות ולא אוכל בכל מקום- כלומר יש בך כח להתגבר על הרצונות שלך, כך גם בעניין זה עליך לעבוד קשה בשביל להתגבר על החשק והתשוקה שיש לך.

"המבקש להטהר מסייעים בידו" ויהי רצון שתצליח להתמודד עם הקושי שיש לך ובמהרה תראה שכבר זה לא קשה לך כלל [כך זה אצל כולם...]

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il