נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 07/06/01 09:53 טז בסיון התשסא

שאלה

האם מותר לדבר אחרי נטילת ידיים ולפני אכילת לחם?

אמירת דברים לצורך הסעודה? (תביא בבקשה את המלחיה?)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אורנית שלום
בשולחן ערוך או"ח סימן קסה סעיף ב נאמר:
אם רבים המסובים בסעודה הגדול נוטל ידיו תחילה והרא"ש היה רגיל לטול באחרונה שלא להפסיק ולשלא לדבר
בסימו הבא , סימן קסו הביא בזה השולחן ערוך שתי דעות וזו לשונו:
יש אומרים שין צירך להזהר מלהפסיק בין נטילה להמוציא ויש אומרים שצירך להזהר וכתב השולחן ערוך בדעתו ש"טוב להזהר"בגדר ההפסק בדיבור משמע מדברי המשנה ברורה בס"ק א שבאופן עקרוני נאסרה רק שיחה מרובה אבל אם רק משיח מעט אין לחוש להיסח הדעת מהנטילה בזה כיון שהשולחן ערוך לפניו אמנם

להכה כתב מהשנה ברורה שראוי להחמיר גם בשיחה מועטת לבד מהדברים שהם צורך הסעודה שבהם ניתן להפסיק לכולי עלמא.
והיה מקום לעיין בזה אם כשמפסיק לצורך הסעודה צריך להשתדל לקצר בלשונו כגון במקום לומר "תביא את המלחיה בבקשה" צריך לומר "מלח!"
ונראה לומר שאין צריך לעשות כן שהרי כבר ראינו לעיל בדברי המשנה ברורה עצמו שמצד הדין שיחה מועטת יש להתיר ורק המנהג הוא להחמיר בזה ועוד כתב בזה הגאון ר' שלמה זלמן אוירבעך זצ"ל במנחת שלמה שדבור כזה לצורך הסעודה אינו נחשב "הפסק המותר" אלא "שאינו נחשב הפסק כלל"
ועל כן ממילא אין צירך לקצר בלשונו כלל
בברכה נאמנה
הרב אורן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן