נטילת ידיים בשירותים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/02/02 07:11 כג בשבט התשסב

שאלה

בזמן האחרון אני לומדת יותר על הלכות מסוימות שלא יחסתי להן כל כך הרבה חשיבות בעבר.

התווכחתי עם אח שלי בנושא נטילת ידיים אחרי שיוצאים מהשירותים (לאו דווקא אחרי שעושים צרכים). הוא טען שאסור ליטול את הידיים בשירותים עצמם בכיור ואני לעומתו אמרתי שבגלל התקופה והניקיון בשירותים מותר ליטול ידיים בפנים (כמובן שהברכה תהיה מחוץ לשירותים), מאחר ובבית שלי המטבח למטה וצריך לרדת קומה, מן הסתם אני לא ארצה לרדת בכל פעם ואשכח מנטילת הידיים. רציתי לדעת האם אני יכולה ליטול את הידיים בשירותים עצמם ולברך לאחר היציאה מהם. או שמא אני חייבת לרדת למטבח?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הבעיה בשירותים אינה קשורה בנקיון בלבד אלא גם באוירה הרוחנית שיש שם.
הפסולת היוצאת מגופו של אדם מקורה בתערובת טוב ורע שיש בכל דבר בעולם מאז חטא אדם הראשון.
הטוב הוא מחיה אותנו והרע הוא היוצא. הפסולת הזו היא רע לא רק מבחינה של נקיון.
לא לחינם פסולת זו היא מקור להרבה מחלות, הרבה מיאוס יש כלפיה בטבע האדם, ויש במקום שלה גם טומאה - רוח רעה וכד' דברים רוחנים שאינם מתאימים לנטילה כמו שאינם מתאימים לברכה.

טלי את ידיך במטבח.

ברכות עד בלי די.