נטילת הבוקר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/10/15 20:27 יד בחשון התשעו

שאלה

שלום רב

נאמר לי שאם אדם שאינו נטל ידיו בבוקר ונוגע בפניו של אדם אחר הוא גורם לו לנזק בליתי הפיך - זה נכון ??

קמתי בבוקר נטלתי ידיים אך במהלך יום העבודה לחצתי ידיים לאנשים שאיני יודע אם הם נטלו בבוקר . ואז מה ? הם טימאו אותי ? אני צריך לעשות משהוא ?

יתרה מכך , הלכתי לרופא שיניים שנוגע בפניי או לספר להתגלח , אני לא בטוח שהם נטלו בבוקר ? האם נגיעה בפנים מאדם שאינו נטל ידיו לאחר השינה יש בה טומאה שאי אפשר לתקן ?

יתרה מכך ,זוג שבמהלך הלילה רוצה להתייחד האם הם צריכים לקום וליטול ?

והכי חשוב - אם זה נכון מה לעשות??

תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
אם אדם אחר לא נטל זה אינו מטמא אותך.
רופא וספרשמטפלים בך, ודאי שלפחות שטפו וניקו את ידיהם היטב. לכן, למרות שצריך ליטול כראוי, אבל אתה אינך צריך לחשוש שמא ייגרם לך נזק.
אדם שמתעורר בלילה ונשאר במיטתו ואחרי זמן מה חוזר לישון אינו צריך ליטול. רק בבוקר, כשהוא קם ויוצא ממיטתו עליו ליטול.
בברכה
אפי קיציס