נטורי קרתא

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/12/02 18:03 כ בטבת התשסג

שאלה

שלום

הייתי רוצה לחקור קצת את קהילת נטורי קרתא:ממתי הם ,מי הרבנים שעמדו בראשה ,מה "האני מאמין" שלה ,וכו..

אם הרב יוכל להפנות אותי לאיזה ספר\מאמרים זה מאוד יעזור לי..

תודה.

תשובה

שלום לשואלת

"נטורי קרתא" משמעו "שומרי החומות"
דהיינו כאשר הוקמה שכונת "מאה שערים" – על שם הצלחתו של יצחק אבינו "ויזרע יצחק בארץ ההיא וימצא בשנה ההיא מאה שערים ויברכהו ה'"
ואז גם הוקמה התנועה העממית "נטורי קרתא" שומרי חומות הדת.
קשה לכלול את תושבי השכונה כמקשה אחת מפני שיש בה חצרות חצרות, חסידויות חסידויות, כל קבוצה בסגנונה הוא.
רבים מתושבי לב השכונה קוראים לעצמם חרדים לדבר השם – וחלקם אינם מזדהים כלל ועיקר עם מדינת ישראל ומוסדותיה.
ר' עמרם בלוי היה "קיצוני" ומנהיג מפורסם בנטורי קרתא והתנגד לכל דבר שיש בו ריח ציונות.
מחד הם גרים בארץ – מאידך אינם מכירים במדינה בהיותה חילונית.
אך בימינו יש כבר המוני המוני דעות וסגנונות בשכונה, כל אחד ואופיו הוא.
בספרו של פרופ' זאב וילנאי "אנציקלופדיית וילנאי לירושלים" יש קצת מידע על נטורי קרתא
ועוד יותר על ההיסטוריה של שכונת "מאה שערים".