נזק

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/12/05 20:02 יד בכסלו התשסו

שאלה

שלום לכם

לפני כמה ימים לקחתי את הרכב של חבר שלי ללא רשות בגלל שחשבתי שהוא מרשה לי. כשחבר שלי הגיע לביתו וראה שהרכב איננו הוא נורא התבאס וחשב שגנבו לו את הרכב בסוף הגעתי והוא צעק עלי ואמר שאני גנב

חוצמיזה הרכב קיבל מכה ויש לו נזילה

האם אני גנב? אני צריך לשלם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב

איסור גניבה הוא בכל שווי , ואפילו לזמן מועט .
כמו כן שואל שלא מדעת נחשב כגזלן , אמנם היו פוסקים שהתירו לשאו מחבירו ללא רשות מפורשת , וזאת בתנאי שבטוחים ב100% שבעל החפץ מתיר . מה שברור הוא שזה לא המקרה שלפנינו , ולכן אתה חייב לפייס את חברך על מנת שימחל לך , וכן לפצותו במידה וגרמת נזק לריכבו .

יישר כוחך שאתה שואף לתקן את דרכך ומן השמיים יסייעו בידך.
בברכה
יזהר אשור
צוות ישיבת הר ברכה