נזם קטן אבל מזיק?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/02/06 17:56 יח בשבט התשסו

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת למה אנשים דתיים נרתעים מלעשות נזם והאם זה בכלל מותר? אני דתייה שומרת מצוות ואני לא רואה שום דבר רע בלעשות נזם (כל עוד הוא בגבול הטעם הטוב ולא מושך תשומת לב רבה מידי)

תודה רבה

תשובה

נזם אינו נחשב בגדר לא ילבש כיוון שזהו מעשה שקיים גם לגברים בתפוצה רחבה וע"כ א"א לאוסרו באיסו מפורש . אך נזם הוא אופנה תרבותית שמסמלת דברים והיבטים שאיינו מזדהיחם עמם . ישנם מצבים שאשה מבוגרת מאוד יפה לה עם העניין וקשה מאוד לאסור זאת באיסור מובהק .
ישנה בעיה של שיוך חברתי למעשה מסויים שהוא יוצר בך ויותר מכך בצופים בך תמיכה למעעגל שממנו שאבת את רעיון הנזם והעגים והבעיה אאינה במעשה אלא בשייכות שלו לעולם שמבטא את הדברים הללו.
אם הדבר הוא פנימי ואותנטי ולא נועד למשיכת ת שומת לב הוא אינו אסור .
כמובן שאין כאן היתר הלכתי לדבר במקום שהרב המקומי/רב המוסד בו את לומדת אינו מתיר זאת משיקולים שונים ומגוונים .

כל טוב ובשורות טובות .